Силата на есенциалните масла срещу рак на гърдата

Когато мислите за етерични масла, може да се обърнете към дните, когато сте напръскали малко пачули или розово масло, защото сте харесали начина, по който мирише. Но ако направите търсене на „етерични масла и рак“ в гугъл, има над 700 препратки и почти всички от тях показват, че етеричните масла могат да убият раковите клетки – или поне в медицинските експерименти.
Това е още един красив пример за това как майката природа е предоставила естествени решения на това, което ни безпокои. Така че, когато се фокусирате върху възстановяването на Вашето тяло с терапевтични растения като част от вашето лечебно или превантивно пътуване, може да помислите за добавяне на етерични масла към него.
Според Уикипедия етеричните масла са концентрирана хидрофобна течност, съдържаща летливи ароматни съединения от растенията или основно кръвта на растението. Етеричните масла се използват от хиляди години за козметична употреба, емоционално вдигане, както и за медицинска употреба.
Големите протектори срещу рака на гърдата: ЛАЙКА, МАЩЕРКА, ТАМЯН
В изследване, публикувано в края на миналата година, изследователите изследвали лечебните свойства на 10 от най-популярните етерични масла – мента, джинджифил, лимон, грейпфрут, жасмин, лавандула, лайка, роза, мащерка и канела. Жасминът, лайката, мащерката и канелата са значително мощни срещу клетъчните линии на рака на гърдата.
Изследователите тестваха антибактериалната сила и in vitro (латински за „в стъкло“) токсикология срещу клетъчните линии на човешки рак. Когато става въпрос за клетъчни линии на рака на гърдата, те са унищожени по-последователно от жасмин, лайка, мащерка и канела. Въпреки това, от лайка загинаха до 93% от тях и мащерното масло е убило до 97% от MCF-7 клетки от рак на гърдата.

ТАМЯНЪТ, известен също като boswellia serrata, се използва от хиляди години за поддържане на тялото. В друго изследване изследователите откриха свойствата на убиване на раковите клетки с тамян при рак на яйчниците. Използвайки съединението АКВА (ацетил-11-кето-бета-босвелова киселина), те са в състояние да покажат способността на тамяна да се насочи към раковите клетки в пациенти в ранен стадий на рак на яйчниците. Най-доброто от всичко е, че няма странични ефекти.

ТАМЯНЪТ може също да засили имунната система, която ние знаем, че е от решаващо значение за цялостното здраве. В проучване, публикувано от Phytotherapy Research, мишките получават 1-10 mg Boswellia serrata, които стимулират устно няколко нива на тяхната имунна система. Учудващо е, че тамянът е подсилил имунната система чрез пролифериране на белите кръвни клетки, основния отбранителен екип на организма и чрез контролиране на възпалението (знаем, че това е коренът на повечето хронични заболявания).

По същество зависи от вас
Предимствата на етеричните масла могат да се постигнат локално, когато се вдишват или поглъщат.
Когато се прилагат локално, те се абсорбират в кръвния поток. При вдишване, използвайки дифузер за етерично масло, овлажнител, миришейки на бутилката или на чаша с вряла вода, етеричните масла се абсорбират в белите дробове. Поглъщането също е опция, но трябва да подбирате етеричните масла терапевтичен клас, на които изрично е упоменато че могат да се приемат вътрешно.
Бих предупредила, че качеството е от ключово значение. Много етерични масла се произвеждат синтетично и се разреждат с алкохол и други добавки. За да бъдат ефективни, трябва да се използват само 100% чисти етерични масла от терапевтичен клас, в противен случай няма да получите ползите за здравето.
Тук бих добавила и DDR Prime na doTERRA. DDR Prime е патентована смес от етерични масла със сертифициран Pure Therapeutical Grade®, които помагат да се защити тялото от оксидативен стрес в клетъчната ДНК. * Етеричните масла в DDR Prime осигуряват антиоксидантна защита и поддържат здравословен отговор на стресиращите клетките фактори. DDR Prime Essential Oil Cellular Complex е патентована смес от етерични масла, които поддържат здравословна клетъчна цялост. * Сместа включва етерични масла от карамфил, мащерка и див портокал, осигуряващи мощни антиоксиданти, които предпазват от оксидативен стрес. Той също така включва етерични масла от тамян, лимонена трева, градинска чубрица и чаено дърво.

Винаги съгласувайте лечението си с лекар. Есенциалните масла не могат да са основното и единствено лечение. Тяхната цел е да подпомогнат лечението ви. Тази статия има само информативна цел.

Източник: https://breastcancerconqueror.com/the-power-of-essential-o…/

Similar Posts

Вашият коментар