кожа

Кожа

Етеричните масла имат прекрасни ползи за кожата.
Следните десет етерични масла помагат за отстраняването на редица състояния на кожата – от акне до стареене, от сухота до омазняване. И когато се комбинират с подходящото базово масло, ще видите абсолютно невероятни резултати.

Топ 10 етерични масла за грижа за кожата:

МАСЛО ОТ ТАМЯН
Етеричното масло от тамян е фантастично за всички видове кожа. Той има антибактериални и противовъзпалителни свойства за кожата, което го прави чудесно за акне-податлива кожа. Той също така е естествен тонер, намалява разширяването на порите и тъмните петна на кожата. Той стимулира растежа на клетките, като помага за стягането на кожата и намалява бръчките и появата на белези. Също така помага за успокояване на напуканата, суха кожа.

ГЕРАНОВО МАСЛО
Герановото етерично масло помага да се регулира производството на мазнини и намалява акнето. Също така помага за подобряване на еластичността на кожата и затяга кожата, намалява появата на бръчки. Той също така стимулира кръвообращението до областите, където се прилага, като помага за лекуване на натъртвания, спукани капиляри, изгаряния, разкъсвания, дерматит, екзема, трихофития и други кожни състояния. Това масло прави всичко!

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА
Лавандуловото етерично масло мирише невероятно, помага да се отпуснете и тялото ви да се адаптира към стреса и има огромни ползи за кожата. Помага за възстановяването на клетките на кожата, така че е чудесно за зряла кожа, слънчеви петна и белези. Друго голямо масло за всички видове кожа и нужди.

МАСЛО ОТ СМИРНА
Етеричното масло от смирна е от голяма полза за стареещата кожа. То има силни противовъзпалителни свойства, които спомагат за подобряване на тонуса на кожата, твърдостта и еластичността на кожата, както и намаляват появата на фини линии и бръчки. Маслото също може да помогне за лечение от увреждане от слънцето, напуканата кожа, обриви и екзема.

МАСЛО ОТ ГОРЧИВ ПОРТОКАЛ /НЕРОЛИ/
Етеричното масло Neroli е чудесно за мазна, чувствителна и зряла кожа. Помага за заглаждане на фини линии и тонизира кожата. Това подмладяващо масло съдържа естествен химикал, наречен цитрал, който помага за регенерирането на клетките. По тази причина е много добро и при предотвратяването и лечението на стрии. Неговите антисептични свойства също така балансират производството на мазнини и намаляват външния вид на порите без изсъхване на кожата.

МАСЛО ОТ ПАЧУЛИ
Етеричното масло от пачули е особено подходящо за стареене на кожата. Повишава растежа на клетките и изглажда появата на фини линии и бръчки. Тъй като има антисептични, противогъбични и антибактериални свойства, може да се възползва и от кожни състояния като екзема, дерматит, псориазис и акне.

МАСЛО ОТ РОЗА
Розовото етерично масло е особено подходящо за суха или старееща кожа. Изследователите са открили, че съдържа няколко терапевтични съединения, за които е известно, че стимулират заздравяването, особено антимикробни и противовъзпалителни средства. В резултат на това розовото етерично масло помага за усъвършенстването на текстурата и тонуса на кожата и може да бъде полезно при управлението на кожни състояния като псориазис и дерматит. Интересното е, че едно проучване дори установи, че само вдишването на розово етерично масло потиска загубата на вода в кожата!

МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО
Етеричното масло от чаено дърво е едно от най-известните етерични масла за акне-податлива кожа. Неговите антибактериални свойства помагат да се предпазят бактериите, причиняващи акне, и да се подпомогне заздравяването на раните. Също така помага да се регулира производството на мазнина, което може да намали тежестта и честотата на акнето.

МАСЛО ОТ ИЛАНГ ИЛАНГ
Иланг иланг етерично масло е едно от любимите ми етерични масла, поради богатия си цветен аромат. Той помага да се контролира производството на мазнина и да се сведе до минимум акнето. Също така помага за регенериране на кожните клетки, изглаждане на фините линии и подобряване на еластичността на кожата. Друго голямо етерично масло за всеки тип кожа.

МАСЛО ОТ ЛИМОНЕНА ТРЕВА
Акнето и големите пори могат да бъдат трудни за лечение, а лимонена трева е много ефективна и за двете условия. Лимонената трева може да се използва и като стимулиращ, тонизиращ крем за кожа и е чудесно средство за подобряване на блясъка на кожата.

Рецепта за намаляване на бръчките: 1 капка масло от тамян, 1 капка масло от лавандула, 1 капка масло от гераниум, 1 капка масло от сандалово дърво. Добавете към крема си за лице или в базово масло.

Similar Posts

Вашият коментар