суха кашлица

Суха кашлица

Топ 5 етерични масла за суха кашлица

Имате суха кашлица, която не ви дава мира? Опитайте някое от тези ефективни етерични масла за суха кашлица!
Сухата кашлица е вид кашлица, при която човек кашля без отхрачване. Това обикновено се случва заради възпалено гърло, когато гърлото ви е раздразнено и болезнено. Сухата кашлица е изтощаваща, защото колкото и да кашляте, нищо не излиза и не се облекчавате.
Сухата кашлица може да предизвика задух и затруднено дишане. Болки в гърдите могат да се появят и при тези със суха кашлица, тъй като кашлицата оказва много натиск върху горните дихателни пътища.
Етеричните масла си изключително ефективни, когато става въпрос за лекчението на суха кашлица. Те успокояват сухото и възпалено гърло, спомагат за лесното дишане и намаляват възпалението.

Топ 5 етерични масла за суха кашлица включват:
1. Евкалиптово етерично масло
2. Етерично масло от мента
3. Етерично масло от риган
4. Етерично масло от чаено дърво
5. Етерично масло от карамфил


Как да използвате етерични масла за суха кашлица
Има доста начини да използвате етерични масла за суха кашлица. Най-ефективните от тях са:
o Инхалация – вижте рецептата по-долу.
o Гаргара – Напълнете чаша с чаша гореща вода и добавете 1 ч. л. сол. Добавете 1 капка масло от чаено дърво, 1 капка масло от евкалипт и 1 капка масло от карамфил. Разбъркайте добре с пръчка за разбъркване от неръждаема стомана, след което го използвайте, за да гаргара. Правете това около 3 пъти на ден.
o Мехлем – направете мехлем с етерично масло и нанесете на гърлото, гърдите, горната част на гърба и краката. Покрийте краката си с чорапи.
o Вътрешен прием – Приемайте след или с храна. Маслото от риган е с мощно антибактериално и антимикробно действие. Много е добро за незабавно облекчаване на настинки, кашлица, възпалено гърло, тонзилит и други заболявания на горните дихателни пътища.
* Инхалацията с етерични масла излъчва към вас етерично масло, което успокоява гърлото ви, овлажнява го, насърчава отхрачването и намалява възпалението. Той също така Ви затопля, което е полезно, ако сухата Ви кашлица е причинена от студ.


От какво имаш нужда:
o 1 капка масло от чаено дърво
o 1 капка масло от мента
o 3 чаши вода
о тенджера
о кърпа
1. Кипнете 3 чаши вода, след което внимателно поставете тенджерата върху плоска повърхност на подложка.
2. Наведете се над тенджерата и добавете 1 капка масло от чаено дърво и ментово масло.
3. Вземете кърпа и покрийте главата си, за да вдишате парата.
4. Вдишвайте, докато вече не можете да усетите пара. Ако е възможно, дръжте устата си отворена, за да позволите на парата да достигне гърлото ви.
5. Повторете 3-4 пъти на ден.

Similar Posts

Вашият коментар