|

Зимата и Емоциите с етерични масла doTERRA

След няколко дни влизаме в зимното време – 21 Декември отбелязва първия зимен ден или зимното слънцестоене. Това е най-краткият ден и най-дългата нощ на годината. Знаем, че зимните месеци могат да станат малко подтискащи с липсата на светлина, студа и по-малкото време за разхождане… но хубавото е, че най-тъмните дни са зад нас! Сега, на 22 Декември, няма да видим огромното увеличение на дневните часове… но ще започнат бавно да се увеличават, докато изминават дните до настъпването на пролетта.

Свързваме зимното слънцестоене с последната четвърт луна. Време за размисъл, освобождаване и подготовка . Тъй като се движим в режим на хибернация, е време да си направим равносметка за изминалата година и да планираме новата, да освободим това, което вече не е необходимо, да обмислим докъде сме стигнали и да решим къде имаме нужда да отидем.

Така че, въпреки че дните се изтъркулват, все още сме изправени пред много тъмнина. Има няколко вида масла, с които можем да работим – можем да ги разделим в три категории:

Holly – заземяване, Jolly – повдигане и Коледа – празнични смеси доTERRA

Тези три категории ще ви помогнат да създадете няколко смеси, вдъхновени от сезона. Приемането на едно масло от всяка категория ще означава невероятна комбинация, перфектна за сезона. Ето и как изглежда всяка категория:

Холи – заземяване

Изберете дървесни или коренови. Тъй като тези масла се получават от дървета или корени, те са близо до земята, стабилни и неподвижни. Arbovitae, Birch, Cassia, Cedarwood, Clove, Douglas Fir, Myrrh, Sandalwood & Cedarwood са чудесни примери за тези масла.

Джоли – вдъхновяващо

Тази категория се състои от ментови и цитрусови масла. Ментовите масла вършат страхотна работа за освежаване. Те могат да отворят дихателните пътища и да ни мотивират. Често използвам мента като бърз енергиен тласък и приповдигащо. Към ментовите спадат евкалипт, чаено дърво, мента, джинджифил и уинтъргрийн. Цитрусовите масла също са възвисяващи и тъй като идват от слънчевите плодове, те ни дават надежда и радост, които са необходими за сезона. Цитрусовите масла дават яркоста на маслените смеси на този сезон. Масла, които да се използват, са Бергамот, Грейпфрут, Цитрусово Блаженство и Див портокал. Друго вдъхновяващо масло е Тамяна. Макар че не е извлечен от цитрусов плод, а от дървесна смола, тамянът има повдигащ и вдъхновяващ ефект.

Коледно – доTERRA Holiday Blends

Има две празнични смеси, създадени от DoTERRA – Holiday Peace и Holiday Joy. И двете са чудесни смеси сами по себе си, а ако нямате и вие, можете да си направите нещо като „Охрана за празнична радост и баланс за почивка и мир“. Всеки аромат е чудесна комбинация от масла за този сезон – пикантни масла като канела и касия, като дъгласка ела и бреза, както и малко цитрусови плодове като грейпфрут и диворастящ цвят.

Коледни doTERRA блендове

Ето четири смеси, идеални за празничния сезон:

Комфорт и радост
Съчетавайки традиционните аромати на сезона, тази комбинация ви дава подхранващ аромат. Holiday Joy се състои от много от защитните масла в сместа On Guard, но също така добавя и Douglas & Siberian Fir. Емоционалните свойства – укрепване на границите и насърчаване на независимостта – се съчетават добре със свойствата на Дъглас и Сибирските елхи – генерална мъдрост и връзка с настоящето. Тамянът повдига духовете, докато Смирната прави връзка с душата. Дифузвайте еднакви части от всяко масло или комбинирайте в ролон с фракционирано кокосово масло, или използвайте аромамедальон, за да носите тази протективна и свързваща смес с вас.

Мир на Земята
Бергамот е едно любимо етерично масло. Това е маслото на самоувереноста и това е просто слънце в бутилка. То е подобно на Лимон, но е по-дълбоко и по-ярко. Ако нямате Бергамот, трябва да се сдобиете веднага! Holiday peacе е смес от дървесни и коренови масла с тамян. Това масло ни напомня да търсим истината и да бъдем силни и мирни. Добавянето на „Бергамот“, маслото на себеприемането, ни позволява да си почиваме в собствената си истина . Това е масло на надежда и яркост в този мрачен сезон! Равните части от всяко масло в дифузера ще създадат перфектната смес. Равните части създават перфектния баланс.

О, Коледно дърво
Съставен от дървесни масла, тази смес е истинска коледна смес. Сякаш стоиш в спокойна гора, в която Ветивер ни води в момента, тя ни насочва обратно към телата ни. Дъглас Фир ни осветява в поколенията на мъдростта и ученето от миналото – напомнящи за традициите по време на празниците. Кедровото дърво е маслото, което свързва тук и сега с миналото… това е масло от обществото и ни води заедно през този празничен сезон. Cedarwood ни подкрепя, знаейки, че не сме сами. Понякога в тези студени зимни месеци може да се окаже трудно да се свържем – особено ако сме далеч от семейството – но тази смес ни помага да си спомним, че има традиции, които да продължат и нови традиции, които да създаваме, докато се движим през този сезон. Равните части от тази смес работят заедно. Всяко масло балансира и си подхожда добре със следващото.

Зима на чудесата
Дъгласка ела и мента се смесват, за да създадат свеж аромат. Ментата е изключително радостно масло. То е приповдигащо и ободряващо! Сдвояването му с аромата на Дъгласфир създава откритост и желание да се учим от миналото. Всеки от тях е със силен аромат, но се балансират идеално. Поставете равни части в дифузера и се насладете.
Този сезон е сезон на свързване един с друг, но също и свързване със себе си, свързване с нашите духовни пътеки и свързване с движението на сезоните, свързване с корените. Можем да научим как сезоните ни влияят емоционално и духовно и така израстваме! Весела Коледа, Щастливи празници, Щастливи и ароматни зимни дни!!!

Oбичайте се и бъдете добри!

 

Similar Posts

Вашият коментар